Nieuwe IT recruiters Caesar Overheid

Pien startte begin 2020 als IT recruiter bij Caesar Overheid en einde jaar kwam ook Melvin het team versterken. We vroegen hen naar hun eerste ervaringen.

Medewerker Caesar Pien en Melvin

Pien: “Ik voelde mij onwijs welkom”

“Sinds januari werk ik voor Caesar, voor de units Caesar Overheid en Caesar SharedFlex. Ik heb me onwijs welkom gevoeld, ik kreeg leuke berichtjes en het was leuk om mijn nieuwe collega’s te leren kennen. Wat vanuit mijn kennismaking en interview kwam was echt het familiegevoel bij Caesar. Je komt niet zomaar binnen voor één of twee jaar, medewerkers blijven echt lang zitten. Zo investeert Caesar ook in kinderen van werknemers met stichting Cicero, ook al heb ik geen kinderen sprak me dat erg aan. Je bent geen nummer, mensen leren je echt kennen en doen moeite voor je. Dat is me heel erg bijgebleven.

Vanwege mijn ervaring met recruitment kreeg ik snel veel vrijheid, dat vind ik zelf erg prettig en vraag het wel als ik extra uitleg nodig heb.

In het begin was het nog rustig, daardoor kon ik de organisatie goed leren kennen en rustig opstarten. Nu begint het echt te lopen en dat is fijn. Ik vind het leuk dat ik nu direct contact met de eindklant heb en niet meer de tussenpartij ben. Helaas moesten we al vrij snel thuis gaan werken, dat is echt niks voor mij. Ik mis het face to face contact met het team enorm!”

Vrijheid en vertrouwen

Pien vervolgt: “Wat ik belangrijk in een baan vind, is dat ik vrijheid en vertrouwen krijg. Dat er vertrouwen is in mijn kennis en kunde en ik de vrijheid krijg om mijn uren zelf in te delen. Dat vertrouwen kreeg ik al in de eerste maanden en is nu natuurlijk nog belangrijker geworden. Nu we allemaal thuiswerken hebben we een dagelijks scrum overleg en eens per week een wat langere teammeeting, ik spreek mijn collega’s dus gelukkig wel genoeg.”

Melvin: “Ik kon gelijk in de zesde versnelling.”

“Vanaf het moment dat ik binnenkwam kon ik gelijk in de zesde versnelling; gelukkig vaar ik goed bij drukte! Ik voel mij juist prettig in een werkomgeving waarbij het tempo hoog ligt, ik was op zoek naar een baan waar veel dynamiek in zit. Die reuring heb ik namelijk nodig. De strijdlust in het team om er volledig voor te gaan, zorgde ervoor dat het vanaf dag 1 goed voelde. Ik krijg het vertrouwen om dingen op mijn eigen manier te doen, dat is erg fijn. Ik werk in een divers team en we vullen elkaar goed aan.

Werken in de overheidssector

Caesar Overheid staat bekend als een betrouwbare partij en de manier waarop wij samenwerken met leveranciers, partners en kandidaten past goed bij mij.

Ik heb al eerder in deze markt gewerkt en het is leuk om de banden weer aan te halen met oude relaties. Ik kan echt zeggen dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.”

We zijn blij met deze nieuwe aanwinsten en wensen ze veel succes bij Caesar Overheid!