Stichting Cicero

Cicero

Wij geloven dat aandacht voor medewerkers en hun kinderen zorgt voor verbondenheid, plezier en groei. De Caesar cultuur wordt doorgezet door onze kinderen bij de organisatie te betrekken. Zo zijn we samen klaar voor de toekomst. 

In 2001 ontstond Stichting Cicero, daarmee bieden we ondersteuning aan de kinderen van onze medewerkers. Stichting Cicero verstrekt een financiële bijdrage aan studerende kinderen om zodoende de studiemogelijkheden te verruimen. Zodra zij 18 jaar zijn komen de kinderen van onze medewerkers in aanmerking voor deze bijdrage indien zij een studie volgen op een universiteit, hbo-of mbo-onderwijsinstelling.
 

De naam Cicero is niet zo maar gekozen, maar is – net als onze bedrijfsnaam – een knipoog naar de geschiedenis. Marcus Tullius Cicero leefde ten tijde van Julius Caesar. Na een politieke turbulente periode combineerden Julius Caesar, Pompeius en Crassus hun krachten om de Romeinse politiek over te nemen. Dit driemanschap betaalde de uitstaande schulden van Cicero (die er niet in slaagde zijn geld zuinig te beheren) af. Daar is de naam van onze stichting dus door ontstaan. 

Zo hebben kinderen van Marco alle drie een studiebeurs ontvangen. Roos is inmiddels allang klaar met haar studie en aan het werk, Jet is bezig met de afronding van haar studie en Floor is net begonnen. “Door de studiebeurs van Cicero hebben we de vrijheid gekregen om ons te focussen op onze studie” aldus de drie zussen. “Hierdoor konden we stoppen met onze bijbaantjes en hebben stages gelopen die van onschatbare waarde zijn voor het verloop van onze studie en de toegang tot de arbeidsmarkt”.  

Zie ook de Caesar Kinderdag ter ere van ons 25 jarig jubileum: