Caesar maakt van vitaliteit een prioriteit

Bij Caesar Groep zijn we bewust bezig met het thema vitaliteit. Daarom biedt Caesar Groep, in samenwerking met Maximaal Gezond Werkt, een aantal vitaliteitsworkshops aan binnen de organisatie. Met deze ‘proeverijtjes’ maken we de Caesarianen bewust van het belang van vitaliteit inbouwen tijdens je werkdag.

Projectleider Pascale:

Via a.s.r. vitality kwamen we in contact met Maximaal Gezond. Zij ontwikkelden speciaal voor ons een aantal proeverijtjes van verschillende workshops. Een proeverijtje is een mini workshop van 45 minuten waarin de deelnemer inzicht krijgt in wat de langere workshops inhouden. Om het brede scala aan mogelijkheden te laten zien zijn we begonnen met een vijftal proeverijtjes. Welke dat waren én hoe de deelnemers het ervaren hebben, lees je hieronder!

Outside the boks!?

Tijdens deze workshop ervaar en ontwikkel je vaardigheden en gedrag door een combinatie van beweging, motivatie en personalisatie. De oefeningen in de workshop zijn gebaseerd op hedendaagse situaties. Daarbij worden de executieve functies aangesproken, dat zijn de denkfuncties die je nodig hebt om succesvol te kunnen functioneren in het dagelijks leven. We oefenen met verschillende situaties op het gebied van beïnvloeding, besluitvaardigheid, reactievermogen, concentratie, doelgerichtheid en emotie-regulatie. Bewegen activeert het limbisch systeem, het vermogen tot zelfreflectie en het controleren van impulsen. Durf jij outside of the boks te denken?! 

Het was heerlijk om even lekker los te gaan op collega’s en mooi om te zien dat je uit de manier waarop je bokst karakter trekken kunt halen.

~ Marieke Staal (Cloud Republic)

Tension Release Exercices

Als je veel stress ervaart, betekent dat de stresscyclus in je lichaam niet wordt afgemaakt. Dat zorgt er voor dat je lichaam niet terug keert naar de rust- of balansstand. Met TRE® (Tension Releasing Exercises) wordt een lichaamseigen mechanisme geactiveerd om spanning structureel in het lichaam te verminderen. Dat vormt een goede basis voor fysiek herstel en vermindering van chronische stress. In deze workshop leer je over de werking van TRE, hoe stress werkt in het lichaam en je ervaart een verkorte TRE sessie.

Het was een verrassende workshop waar we met trillende benen doorheen gingen! Ook na de korte workshop is het me gelukt om middels trilling spanning los te laten.

~ Annelie van den Boomen (Creates)

Vitaliteitsworkshop - TRE

Herstel, veerkracht & vitaliteit

In deze korte workshop krijg je inzichten in wat emotionele spanning voor effect heeft op je lichaam. We kijken naar de wetenschap en gaan heel praktisch aan het werk om te ervaren hoe je met eenvoudige en doeltreffende oefeningen je zenuwstelsel letterlijk kunt kalmeren. Deze wetenschappelijk onderbouwde methode vitaliseert en geeft grip op lastige emoties en gevoelens.

In de workshop heeft Christina ons uitgelegd wat voor invloed stress op ons lichaam heeft. Door bewuster te ademen en je adem te vertragen  kun je je hartslag omlaagbrengen waardoor je lichaam ontspant. Dit kan onder andere met behulp van het Emwave-apparaatje dat je hartslag meet en je een passende ademhalingsoefenig geeft. Sindsdien doe ik dit meerdere keren per dag en ik merk echt dat er daardoor minder spanning in mijn lichaam zit. Ik had geen idee dat zoiets simpels als je ademhaling zo veel kon doen!

~ Isabelle Westra (Caesar ViaNova)

Vitaliteitsworkshop - Veerkracht

Bewust wandelen en handelen

Bewust wandelen vermindert stress en burn-out klachten en verhoogt het werkplezier! Tijdens deze wandeling ontdek je door middel van verschillende aandachts- en ontspanningsoefeningen hoe je op een andere manier om kunt gaan met stress en piekeren. Je krijgt praktische handvatten die jou helpen op een meer ontspannen manier door het leven te gaan en meer energie op te bouwen.

Dat wandelen goed voor je is, wisten we al vanuit het de Ommetje-app. Maar bewust wandelen is beter! Stap eens van het wandel pad af. Besteed even echt aandacht aan wat voelt, ruikt en ziet. Nog belangrijker, zeg niks en luister! Daar knap je meer van op dan je denkt.

~ Niels de Koning (Cloud Republic)

Bewust wandelen

Positieve gezondheid

Een eerste kennismaking met Positieve Gezondheid. Hoe sta jij ervoor met je gezondheid, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen in de  maatschappij en je dagelijks functioneren? Hoe kun je hier verandering in aanbrengen en wat heb je daarvoor nodig? ​​​​​​​Deze workshop is voor medewerkers die inzicht willen krijgen in hun vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Een mooie positieve manier om naar je gezondheid te kijken. Lekker praktisch, je kan meteen aan de slag met het meten van je eigen gezondheid en de factoren die hier effect op hebben.

~ Marit Oude Engberink (Caesar ViaNova)

Yoga in spijkerbroek

Via langzamere, bewuste bewegingen breng je meer bewustzijn in je lichaam. Door yogahoudingen te koppelen aan adem ontstaat er een diepere, onspannen focus.

De workshop yoga in spijkerbroek was erg fijn zo tijdens de werkdag. We behandelden een aantal oefeningen waarmee zowel lichaam als geest in een korte tijd helemaal ontspande.

~ Iris Heemskerk (Creates)

Vervolgworkshops

In het najaar organiseren we nog een aantal workshops waaronder ‘Help, de week heeft maar 168 uur!’ enOntspanning & ademhaling’. Caesarianen kunnen zich aanmelden via het medewerkersportaal.