Vitaliteit binnen Caesar

Bij Caesar staat vitaliteit hoog in het vaandel. We willen graag vitale medewerkers die met plezier hun werk doen. Om te stimuleren dat onze medewerkers de beste versie van zichzelf worden, is het belangrijk dat ze zich bewust zijn van hun gezondheid. Fit en vitaal zijn is een belangrijke waarde hierin. Vanuit de pijler Better Your Best zijn daarom leuke laagdrempelige acties bedacht om hier extra bewustzijn voor te creëren. Zo mag iedere medewerker gratis gebruik maken van de a.s.r. Vitality app, waarmee ze door te bewegen waardebonnen van onder andere Bol.com en Zalando kunnen verdienen. Ook is er een breed aanbod van workshops en trainingen op het gebied van vitaliteit en is er vorig jaar een gezondheidsonderzoek beschikbaar gesteld binnen ons bedrijf. Meer weten over vitaliteit bij Caesar? Klik hier!

4 pijler van vitaliteit binnen Caesar Groep

Projectleider Pascale stond op de top van de Kilimanjaro

Pascale Kooiman is bij Caesar Groep de Projectleider Vitaliteit. Zij vindt vitaliteit zelf belangrijk, daarom was het voor haar een voor de hand liggende keuze om dit project te gaan leiden. Pascale: “Ik vind het belangrijk om me vitaal en fit te voelen. Het zorgt er voor dat ik lekker in mijn vel zit. Daarom sport ik 3 dagen in de week, probeer ik iedere dag 10.000 stappen te zetten en ben ik bewust van wat ik eet.” Pascale organiseert samen met andere bedrijven op Papendorp al jaren de Papendorpse Run waarmee ze geld ophalen voor een goed doel. Daarnaast stimuleert Pascale medewerkers om het beste uit zichzelf te halen.

Onlangs ging Pascale samen met haar man Ben, vrienden en nieuw verworven Kili familie een geweldige uitdaging aan. Na goed trainen en plannen stond ze op 5895 meter hoogte op het dak van Afrika: de top van de Kilimanjaro! De hoogste berg van Afrika en ook de hoogst vrijstaande berg ter wereld. Door veel te wandelen, HITT- en krachttrainingen was ze klaar om dit avontuur aan te gaan.

Het dak van Afrika

Pascale koos voor de achtdaagse Lemosho route. Omdat je relatief langzaam stijgt en acht dagen onderweg bent, is de kans op hoogteziekte kleiner. Pascale over haar Kilimanjaro avontuur: “We beginnen de eerste dag met een niet al te lange afstand. Een schitterend stuk wandelen, dwars door de jungle. Onderweg spotten we meerdere keren Colobus apen, zo gaaf! Naarmate de klim vordert wordt de begroeiing steeds minder en komt de top duidelijk in zicht. Gedurende de klim naar boven zien we prachtige uitzichten, mooie zonsondergangen en ‘s nachts duizenden sterren. Waanzinnig! Op dag 5 klauteren we langs de rotswand Baranco Wall, wanneer we op Barafu aankomen heeft de Kili familie onze tentjes alweer opgezet en kunnen we zo aanschuiven aan tafel. Op dag 6 vertrekken we rond 23:30 uur met een hoofdlamp op naar de top. De volgende morgen is het zo ver: we bereiken de Uhuru Peak! Wat een prachtige ervaring en wat een fantastische uitzichten, dat was de pittige klim helemaal waard.”

“Het was een fantastische ervaring zowel fysiek als mentaal. Als je ergens volledig achter staat, lukt het je om je doel te behalen.” – Pascale Kooiman, Projectmanager Vitaliteit

Support van collega’s

Op de laatste werkdag voor haar vertrek, kreeg Pascale een knuffeltje van haar collega Angelique om haar bij deze uitdagende klim te ondersteunen. Deze mascotte is met Pascale mee naar de top gegaan. Bij terugkomst werd ze op kantoor ontvangen met een grote bos bloemen én stroomden reacties zoals hieronder binnen:

Wat GAAF!

Wow, wat een mooie ervaring! Indrukwekkend, geweldig gedaan Pascale!

Zoooo trots op jou! Gewoon “even” gedaan!

Wat een top prestatie Pascale, echt gaaf!

Voor Caesarianen: schrijf je in!

Wil jij je als Caesariaan nog bewuster worden van jezelf en wat jij in je mars hebt? Schrijf je dan voor 20 april via Caesar Academy in voor diverse workshops op het gebied van vitaliteit. Denk daarbij aan positieve gezondheid,  bewust wandelen en handelen of ontspannen ademhalen. Of heb jij meer zin om lekker fysiek aan de slag te gaan? Schrijf je dan in voor een training outside the boks of juist de bewuste en vitale bootcamp, er is echt voor ieder wat wils!