Begin je IT-carrière met een vliegende start

In september startten vier nieuwe trainees met hun gloednieuwe carrière. Aboubakr en Bram gingen aan de slag in het .NET Traineeship en Anna en Danny begonnen met het Business IT Consultant Traineeship. Hun eerste maand is voorbij gevlogen en wij waren benieuwd hoe dat is verlopen.

Trainees 2021 Caesar

.NET trainees

Aboubakr en Bram zijn, onder leiding van Ruben Jonker, gestart met het .NET Traineeship. De eerste maand bestond vooral uit het vergaren van nieuwe kennis en de werkwijze van Garansys en de technieken waar zij mee werken. Bram zegt: “Ik ben vooral bezig geweest met zelfstudie en het opzetten van een testproject, om mijn niveau te peilen”.

“Ik heb de eerste maand als heel spannend ervaren. Je wordt als het ware in het diepe gegooid. Ik ging al snel op zoek naar cursussen en trainingen om mijn kennis bij te schaven. Uiteindelijk heb ik de spanning om kunnen zetten naar kracht en motivatie om door te zetten. Ik heb negatieve gedachtes omgezet naar positieve en ik heb geleerd om dingen tijd te geven. Niet gelijk in paniek raken van nieuwe dingen, maar het even laten landen en een plan maken”, aldus Aboubakr.

Business IT Consultant trainees

Danny vond zijn eerste maand vooral heel leerzaam. “Je leert het vakgebied goed kennen, wat sociale skills, maar ook jezelf leer je iets beter kennen. Je ontdekt waar je goed in bent en op welk gebied er nog wat valt te behalen. Ik kreeg een presentatie van Wim Kunz over het Power Platform. De mogelijkheden van dit programma zijn erg tof en dat inspireerde mij”. Ook Anna is voornamelijk bezig geweest met zelfstudie. “Ik ben begonnen aan een demo om wat meer in de praktijk bezig te zijn. Ik vind het belangrijk om van toegevoegde waarde te zijn, dat ik uiteindelijk het verschil kan maken voor de klant”.

Beide traineeships zijn inhoudelijk heel vrij ingevuld. Er wordt gekeken naar jouw eigen kwaliteiten en waar deze het beste op ingezet kunnen worden. Het wordt meer op maat gemaakt, on the road, dan dat er echt een stappenplan klaar ligt voor iedereen.

Teambuilding

De trainees werden in hun eerste maand meteen verwelkomd met een medewerkersdag van Caesar Groep. Op deze manier konden zij andere Caesarianen op een laagdrempelige manier leren kennen. Nog geen maand later vierde Garansys het 12-jarige bestaan met nóg een medewerkersdag, voor hun eigen unit. In zeven teams tourden zij over de Veluwe op e-choppers, met aansluitend een CSI Game en een gezellige barbecue.

Na de eerste maand

Inmiddels zijn de trainees volledig geland in het traineeship. Danny zegt daarover: “De praktijkervaring waar ik zo naar snakte wordt steeds meer opgevuld in de vorm van cases en begeleiding van een senior. De combinatie tussen theorie en praktijk zorgt ervoor dat het groeiproces wel echt versnelt”. Er wordt gewerkt met het Power Platform, voor bijvoorbeeld het automatiseren van flows via Power Automate of het maken van een chatbot via Power Virtual Agents. Anna geeft aan: “Danny en ik hebben eind oktober ook al een certificering gehaald voor Microsoft Dynamics 365 Fundamentals (CRM). Het lijkt me erg leuk om daar binnenkort mee aan de slag te gaan”.

Aboubakr en Bram zijn onder begeleiding aan de slag gegaan bij een klant. Vooral het samenwerken bevalt Bram erg goed: “Ik vind het fijn om een beetje te kunnen sparren over wat de beste manier is om iets aan te pakken of op te lossen”. De mannen van het .NET traineeship werken op dit moment vooral met Blazor, Angular, ASP .NET MVC, Azure Functions, Javascript en YAML.

“Voor mij staat ontwikkeling hoog in het vaandel en dit staat ook bij Garansys en Caesar Groep centraal”.

“Ik vind het belangrijk dat ik mijzelf kan zijn binnen een bedrijf, en binnen Garansys kan dit gelukkig”.

“Ik vind het fijn om een beetje te kunnen sparren over wat de beste manier is om iets aan te pakken/op te lossen”.