Maak kennis met de nieuwe medewerkers van Creates

Maar liefst vier nieuwe Creators kwamen dit jaar al aan boord. We spraken ontwikkelaars Pim en Maarten, BI Consultant Leomar en de nieuwe business unit manager Annelie.

Medewerkers Creates Pim, Maarten, Leomar, Annelie

Drie nieuwe Creators

Pim, Maarten en Leomar startten alledrie in januari. Pim vertelt: “Mijn eerste maanden zijn heel gevarieerd geweest. Ik ben van oorsprong een .NET ontwikkelaar en ben bij Creates begonnen aan Sitecore. In het begin heb ik allerlei cursussen gevolgd en dankzij zelfstudie een hoop geleerd. Er was niet direct een Sitecore opdracht om op bij te springen, aanvankelijke werkte ik via Garansys aan twee .NET projecten. Ik heb dus al mogen genieten van twee verschillende teams!

Er is veel contact met de klant, we krijgen regelmatig feedback en met elke sprint maken we de klant weer blij. Daardoor zie ik echt de toegevoegde waarde van mijn werk.

Ik vind de Caesar Groep een leuke club mensen. De mens staat voorop, dat is ook echt zo. Toen we thuis moesten werken vanwege corona kregen we iets opgestuurd en met Pasen weer wat lekkers. Dat soort dingen zijn toch belangrijk. Ik vind het overkoepelende van de Groep juist mooi, je leert veel meer mensen kennen tijdens de lunch en de borrels. Ook qua organisatie werkt het fijn dat sommige zaken gecentraliseerd zijn, zoals HR en de financiële administratie. Doordat je dat samen doet, kun je het professioneler opzetten.

Ik vind het in een baan belangrijk dat ik continu kan blijven leren en ontwikkelen. Ik zocht een professionele organisatie waar het ook gezellig was én het liefst wil ik op de fiets naar mijn werk. Dat heb ik bij Caesar gevonden.

Ook in tijden van corona spreek ik mijn collega’s genoeg, bijvoorbeeld tijdens de womibo en de vrijmibo. Lekker inbellen en iedereen met een drankje erbij, gezamenlijk het weekend in. Die borrel is Caesar breed georganiseerd maar de vaste borrelaars zijn er wel, dat is wel mooi om te zien.”

Caesar Inspires

Maarten maakte voor het eerst kennis met Caesar via het kennisevent Caesar Inspires. “Dat leek me een laagdrempelige manier om erachter te komen wat Caesar voor bedrijf is. Ik was al op zoek naar een andere werkgever en het gevoel was gewoon direct goed. Het is alsof je in een familie binnenkomt waar je al jaren bij hoort. Uiteindelijk is de gezelligheid en sfeer is toch het allerbelangrijkst. Ik kreeg een warm welkom toen ik startte en met mijn ervaring als Senior Sitecore developer kon ik direct aan de slag. Zo voelde het al toen ik voor het eerst kwam praten! Dat was dan ook de doorslaggevende reden om voor Creates te kiezen.

Wat ik leuk vind aan de werkwijze van Creates is de ‘human touch’. We kijken echt naar wat het beste is voor de klant. Alles is heel open en vrij en niet overal zijn processen voor, omdat het voor de klant vaak het beste is als we flexibel zijn. Dat is echt een voordeel van dat we niet zo groot zijn.

Ik vind gezelligheid op kantoor heel belangrijk; ik wil geen acht uur in stilte werken. De informele sfeer van Creates past dus goed bij mij. Daarnaast is het een kleine club en kun je meer doen dan wat precies jouw discipline is. Je kunt projecten zoeken waar je echt blij van wordt en daarin de afwisseling zoeken. Iedereen die er zit, wil het echt goed doen en gelooft in ons bedrijf. Dat merk je overal aan en werkt heel aanstekelijk.”

Caesar Inspires 2019

Maarten bij Caesar Inspires in september 2019

Leomar is architect over zijn eigen carrière 

Business Intelligence Consultant Leomar vertelt: “De eerste maanden zijn mij goed bevallen. In eerste instantie was ik bezig met een cursus om de Microsoft certificering “Implementing a data warehouse” te halen. Na vijf weken kwam er al een mooie opdracht langs en kon ik aan de slag bij het hoofdkantoor van de Mediamarkt. Daar heb ik onder goede begeleiding, door onder andere mijn collega Ian, kennisgemaakt met een voor mij nieuwe technologie: Datavault. Dit was in het begin voor mij omschakelen, maar door de beschikbare kennis en ervaring, ben ik hier goed ingestroomd. Opeens werden wij geconfronteerd met het coronavirus en moesten wij hierdoor improviseren, maar desondanks kon ik mijn werkzaamheden goed voortzetten. Vanuit Creates laten ze merken dat zij aan jou denken, door middel van kleine dingen, zoals dat je iets krijgt thuisgestuurd. Hier hecht ik waarde aan, en dat maakt voor mij het verschil.

Wat mij enorm aanspreekt van Creates, is de mensgerichtheid. Je merkt vaak in de consultancy dat het veelal om ‘omzet genereren’ draait en er minder oog is voor het menselijke aspect, maar dat is hier anders.

Daarnaast zit ik in een heel gemotiveerd team; ongeacht de kennis en ervaring kunnen we elkaar allemaal iets leren. Ook krijg ik de mogelijkheid om de architect over mijn carrière te zijn. Hiervoor wordt onder andere een planningsgesprek gehouden waarin je je doelen, op zowel korte- als lange termijn, bespreekt. Ik vind het belangrijk dat een medewerker hiervoor de ruimte krijgt, omdat je hiermee iemand op concrete wijze motiveert en stimuleert om zijn of haar doelen te realiseren om een betere consultant te kunnen worden. En ook niet geheel onbelangrijk; de flexibiliteit om je eigen uren te kunnen indelen. Ook vind ik het fijn dat Creates haar medewerkers actief betrekt bij de organisatie en de kans geeft om mee te denken over bepaalde vraagstukken.”

Samen vooruit dankzij Annelie

Tot slot vertelt onze nieuwe Business Unit Manager Annelie: “Ik voelde me al heel snel thuis en voel aan alles dat ik hier goed pas. De vrijheid en verantwoordelijkheid die ik krijg in deze rol is fijn, ik kan echt ownership pakken. Ik merk dat ik veel inspiratie krijg van mijn omgeving en daardoor nieuwe ideeën krijg die ik direct kan toepassen. Mijn nieuwsgierigheid wordt enorm geprikkeld. We willen graag dat we continu verbeteren, daarom hebben we het Co-Creates bord in het leven geroepen. Iedereen kan vanuit z’n eigen interesse iets bijdragen. Samen vooruit! Daar word ik blij van.

Wat ik bijzonder vind aan Creates is de gezelligheid. Ik doe met alle Creators een kaartspel waarbij de intrinsieke motivatie naar boven komt. Daarin zie je dat sociale contacten voor iedereen heel belangrijk zijn. Dat zie je ook terug in het gedrag, mensen zoeken elkaar snel op. Daardoor ontstaan er spontaan heel veel informeel sociaal contact zonder dat je het echt hoeft te organiseren.

Ik vind het prettig dat we onderdeel van de Groep zijn, een aantal dingen zijn daardoor gewoon goed geregeld. Het geeft meer zekerheid. Natuurlijk heeft Creates, net als de andere units, binnen de groep wel echt een eigen identiteit. De vrijheid en menselijkheid bij Creates en het sociale aspect, dat sprak mij vanaf het begin al aan. Ik ben heel blij met mijn keuze!”

Welkom nieuwe Creators!