Maak kennis met de nieuwe medewerkers van Cloud Republic

In januari van dit jaar startte Martijn Kamphuis als Senior Cloud Developer bij Cloud Republic. Robbert Gertsen sloot in juni aan bij de cloud developers van morgen en in augustus startte Edwin van Dijk.

Cloud Republic Martijn Robbert Edwin

Rustig de tijd om wat nieuwe certificeringen te halen

Martijn vertelt: “In de eerste maand kreeg ik rustig de tijd om wat nieuwe certificeringen te halen. Ik werd gekoppeld aan een buddy Florian, mijn vaste aanspreekpunt. Ik kon hem alles vragen en werd goed begeleid vanuit Cloud Republic. Ik heb geen verleden in consultancy, maar Florian nam me een dagje mee naar Akzo Nobel om te kijken hoe dat in z’n werk gaat. Dat was prettig en een goede voorbereiding op intakegesprekken voor projecten. Wat ik heel leuk vond, is dat ik al betrokken werd bij het team nog voor ik startte. Ik werd gevraagd om al eens langs te komen om kennis te maken met mijn nieuwe collega’s en mocht zelfs aan het kerstontbijt deelnemen. Een warm welkom!”

Heel sociaal, gezellig en vriendelijk

Ook Robbert heeft dat zo ervaren: “Mijn eerste maand was heel sociaal, gezellig en vriendelijk. Ik voelde me snel thuis op kantoor, ik mocht zelfs op sokken lopen 😊 Ook al zijn veel van mijn collega’s op locatie bij de klant, er zijn altijd mensen van andere units aanwezig. Zo zit je dus nooit alleen. Sowieso waren er de eerste week (het was in coronatijd) elke dag collega’s specifiek voor mij naar kantoor gekomen.

Tot nu toe ben ik voornamelijk bezig geweest met bijleren, door middel van een opdracht, zelfstudie en door mee te luisteren met issues die opgelost worden. Cloud Republic heeft twee vaste kantoordagen, zo krijg ik heel veel informatie van de projecten van mijn collega’s mee. Ik krijg daarnaast genoeg tijd om mijn kennis bij te spijkeren.”

Cloud Republic heeft vaste kantoordagen

Edwin: “Ik vind het ook fijn dat Cloud Republic vaste kantoordagen heeft. Op de woensdag en de vrijdag komen we samen, wat de kennisdeling ten goede komt. Zo hebben we eens per maand hebben we een lunch kennissessie waarin we best practices met elkaar delen. Het werk is divers en er is veel interesse voor nieuwe technieken.”

Martijn vult aan: “Ik vind het belangrijk dat ik op de hoogte kan blijven van nieuwe ontwikkelingen in mijn vakgebied, zowel in de diepte als in de breedte. Dat lukt heel goed bij Cloud Republic. Ik heb de mogelijkheid gekregen om certificeringen te halen, voordat ik een opdracht had maar ook nu nog. Er zijn studiedagen en budget voor, het wordt zelfs gestimuleerd. Zo kan ik bijblijven en nieuwe dingen leren.

Cloud Republic is een leuke club om voor te werken, het zijn harde werkers die echt ergens voor gaan. Iedereen is heel vriendelijk, je kunt altijd bij je collega’s terecht. Dat is me ook het meeste bijgebleven van de eerste gesprekken die ik voerde, zo open en eerlijk. Dat is wat me aantrok aan Cloud Republic.”

Edwin vult aan: “Naast de technische uitdaging vind ik het belangrijk dat een bedrijf goed omgaat met mensen en dat gebeurt bij Caesar Groep wel echt. Je persoonlijke groei wordt gestimuleerd en er is veel vertrouwen in mij als persoon.”

Robbert is het daar mee eens: “Ik vind Cloud Republic open, sociaal en toegankelijk. Je krijgt heel veel kansen, en het is aan mij om ze te pakken. Zij hebben veel vertrouwen in mij als persoon maar ook in mijn potentie. Ze vinden mijn ontwikkeling erg belangrijk. Dat is heel tof!

Wat ik bijzonder vind, is de oprechte interesse van de Caesarianen, ook van de mensen waar ik qua werk niets mee te maken heb. Ook is de drive bij Cloud Republic heel hoog om goed te zijn in wat je doet. Niemand wil ‘gewoon’ z’n werk doen, iedereen wil beter worden, meer kennis opdoen, andere frameworks gebruiken. Echt het meeste uit jezelf en je werkdag halen. Door die gedrevenheid loopt Cloud echt voorop en ik binnenkort ook.”

Edwin: “Wat mij is bijgebleven is dat ik gelijk betrokken werd bij het team, al voor ik startte. Zo kon ik direct meedoen aan een Dungeons & Dragons avond die georganiseerd werd door Robbert!”

Welkom bij het team, heren!

Dungeons & Dragons - Cloud Republic