Jeugdvrienden Sjoerd & Julien zijn nu collega’s bij Caesar

Sjoerd van Galen (Cloud Republic) en Julien van Kralingen (Creates) kennen elkaar al van jongs af aan. Ze zaten samen op de basisschool en zijn nog steeds goede vrienden. Inmiddels werken ze ook allebei bij Caesar Groep.

Van stage naar vaste baan

Sjoerd vertelt: “Ik heb twee stages gedaan bij Caesar Experts destijds en kreeg daarna een baan aangeboden bij Cloud Republic. Ik liep stage met Pascal en Jochem en tijdens die stages mochten we al innovatieve dingen doen, zoals het parkeerproject. Destijds was ik daar al heel erg enthousiast over.” Julien: “Ik wist van het bestaan van Caesar af omdat Sjoerd daar stageliep. Hij vond het daar zo leuk en dat was wederzijds, aangezien hij een baan aangeboden kreeg.

Ik kreeg steeds meer verhalen te horen over Caesar en wat voor toffe opdrachten hij daar deed. Hij kreeg veel vrijheid wat betreft zijn eigen ontwikkeling. Caesar leek mij toen al een heel sympathiek bedrijf.

Ik was zelf bezig met mijn master neuroscience, maar wilde geen onderzoeker worden. Ik kwam in aanraking met programmeren en data analyse en dat vond ik een hele leuke combi.

Een goede match

Sjoerd wist van een collega dat Caesar op zoek zou gaan naar junioren voor de functie van Business Intelligence consultant. Ook al had Julien geen ervaring daarin, Sjoerd dacht dat het bij hem zou passen en legde hem de vacature voor.

Julien vervolgt: “Toen ik de vacature las, werd ik helemaal blij. Zeker omdat dit het bedrijf was waar ik zoveel goede verhalen van Sjoerd over gehoord had. Sjoerd stimuleerde me om te solliciteren, het leek hem heel tof als ik dat zou doen. Ik had twee goede gesprekken bij Caesar, en ondanks dat ik niet de juiste achtergrond had, zagen ze potentie in mij. Ik was op zoek naar een praktische manier om mijn competenties in te zetten, bijvoorbeeld voor de klant.”

Inmiddels werkt Julien bij Creates als BI Consultant. Toen hij aangenomen werd heeft hij lekker voor Sjoerd gekookt als bedankje!

Samen werken bij Caesar

Julien: “Af en toe drinken we samen thee op kantoor en we zien elkaar natuurlijk bij de borrels. Maar verder lunchen we bijvoorbeeld met onze eigen units.” Sjoerd vult aan: “Het is allemaal heel natuurlijk gegaan, je bent wel collega’s maar je werkt wel voor een andere unit. Het voelt alsof je samen werkt en ook weer niet, dat bevalt eigenlijk wel goed. Daarnaast zien we elkaar privé normaalgesproken ook iedere week.”

Sjoerd: “Ik vind het heel leuk om met vrienden samen te werken. Jochem en Pascal kende ik ook al goed uit mijn studietijd. Daardoor voelt het echt als een grote familie en dat maakt het simpelweg nog leuker om naar werk te gaan!”

Medewerkers Caesar groep Sjoerd & Julian