Welkom nieuwe Caesarianen

In april zijn Annelijn (Junior Data Engineer, Creates), Sanne (Business Consultant & Team lead Dynamics, Garansys) en Robin en Daan (Online Marketeer en Cloud Solution Architect, Cloud Republic) gestart binnen de Caesar Groep. Wij gingen in gesprek met de nieuwe Caesarianen en vroegen hoe hun eerste maand was.

Warm welkom

De aanwinsten kwamen nét op tijd binnen; om te vieren dat Caesar Groep de nieuwe strategie heeft bepaald voor de komende vijf jaar, kregen alle medewerkers een VR-bril. “Het cadeautje wat ik mezelf beloofd had als ik een nieuwe baan zou krijgen. Krijg ik het ineens van mijn nieuwe werkgever. Wat een verrassing!” aldus Annelijn. Sanne: “Het voelt als een warme jas. Ik krijg weer energie als ik uit werk kom. Het bevalt echt heel goed.” Hij zegt fan te zijn van Caesar Groep en haar missie.

“Een IT-bedrijf dat 100 jaar wil worden en het predicaat koninklijk wil krijgen; daar word ik blij van! Er wordt daardoor ook gekeken naar de lange termijn in plaats van alleen naar de korte termijn”.

Om in het coronatijdperk te moeten starten met een nieuwe baan is misschien wat onwennig. Toch doet Caesar er alles aan om de medewerkers zo betrokken mogelijk te laten voelen. Het is Robin vooral opgevallen hoeveel er bij Caesar georganiseerd wordt. “Ik kreeg al van alles thuisgestuurd, voordat ik überhaupt begonnen was. Daarnaast worden er allerlei (online) activiteiten georganiseerd om collega’s te blijven verbinden.”

Nieuwe medewerkers april

Werken in de units

Iedere nieuwe Caesariaan gaat zijn eigen weg binnen een unit. Annelijn zegt te voelen dat ze onderdeel is van het grotere goed. “Ik werk voor Creates, maar dankzij bijvoorbeeld de radioshow van ‘Gelukkig nieuw boekjaar’ zie je ook waar de andere units mee bezig zijn. Dat was echt één geheel, met alle business unit managers aan het woord”.

Robin vindt dat ze écht onderdeel is van Cloud Republic, maar ook heel gemakkelijk contact zoekt met collega’s van de rest van de Groep. Ook Sanne geeft aan: “Caesar Groep is als een familiebedrijf, dat voel je aan de band die collega’s met elkaar hebben: positief, open en transparant.”

Belangrijke aspecten

We vroegen de nieuwe Caesarianen welke aspecten zij nou echt belangrijk vinden in hun baan. Vooral vrijheid en persoonlijke ontwikkeling staan hoog in het vaandel.

“Ik vind het belangrijk dat ik mijn creativiteit kwijt kan in mijn werk en dat ik hier ook de vrijheid voor krijg. Dat het vertrouwen er is om nieuwe ideeën te bedenken en ook uit te voeren. Dit is gelukkig binnen Cloud Republic geen probleem!” zegt Robin. “Persoonlijke groei is voor mij een belangrijk aspect. Ik ben 48 en zelfs ik ben nog niet uitgeleerd. Je leert de talenten die je hebt in te zetten en je verder te ontwikkelen op vlakken waar je hulp kunt gebruiken”, zegt Sanne.

Daan vindt het van belang dat hij met plezier naar zijn werk kan gaan. “Ik wil graag iets uitdagends doen, zodat ik goed tot mijn recht kom. Verder vind ik het menselijke aspect binnen een organisatie erg belangrijk”. Ook voor Annelijn weegt de menselijke kant zwaar in haar werk.

“Ik vind het fijn als ik mijn eigen invulling kan geven aan de dagelijkse werkzaamheden. Ook waardeer ik het dat er naar mijn mening geluisterd wordt. Je wordt niet als een nummer behandeld bij Caesar”.