Papendorpse Run 2020 – rennen voor de zorghelden

Een nieuwe locatie vanwege corona

Dit jaar is er lang getwijfeld of we de Papendorpse Run überhaupt moesten laten gaan, maar na lang wikken en wegen hebben we toch besloten om het wel te doen. We gingen de uitdaging weer aan! Dit deden we dit jaar voor het eerst in samenwerking met Sportpark Galecop. Zij hebben veel ervaring in het organiseren van events en hielpen ons om de Papendorse Run coronaproof te maken. Dit was dan ook de eerst keer dat de Run niet startte en finishte bij De Steiger, maar bij Sportpark Galecop. Hier konden we de RIVM regels beter waarborgen.

Stichting Zorg na Werk in Coronazorg

We halen dit jaar geld voor stichting ZWiC op. Dit doel is aangedragen door de VvAA en zet zich in voor zorgmedewerkers in tijden van corona. Corona raakt iedereen, maar zorgverleners in het bijzonder. Zij staan vooraan en blijven, ondanks de toenemende werkdruk en blootstelling aan het virus, overeind om patiënten te redden. Deze stichting is opgericht om zorgverleners die tijdens hun werk in de frontlinie zelf getroffen zijn, financieel te helpen. We vinden dit een passend doel gezien de situatie waar we nu in zitten. Er kan overigens nog steeds gedoneerd worden via: geefvoorzorgverleners.nl/papendorpse-run-2020.

Een succesvolle editie

De weergoden waren ons niet gunstig gezind, maar we lieten ons niet tegenhouden door het regenachtige weer! Precies om 16:00 werd het gelukkig droog en na een gezamenlijke 1,5m warming-up startten de lopers. Vanuit Caesar Groep liepen Glenn, Corné, Isabelle, Marit, Robbert, Pim en oprichter Hans mee. Er was een rondje van 1,5 km afgezet over het Sportpark Galecop. De meesten hielden het bij 4 of 5 rondjes maar Pim liep maar liefst 11 rondjes (16,5 km). De middag werd afgesloten met een gezellige borrel en de bekendmaking van het totaalbedrag.

We hebben ruim 10.000 euro opgehaald!

De heren van stichting ZWiC vertelden dat dit fonds naar de meest schrijnende gevallen gaat, zoals een man van 29 die op de IC werkte maar zelf besmet raakte. Hij heeft vijf dagen geïntubeerd gelegen en moest na zijn ziekenhuisopname opnieuw leren lopen. Dit fonds ondersteunt zorgverleners financieel tijdens het herstel van een coronabesmetting. Ook steunen ze familieleden van overleden zorgverleners. We bedanken alle vrijwilligers, renners, supporters, donateurs, en medewerkers die hebben geholpen bij het organiseren van de Papendorpse Run 2020. Het was, ondanks corona en het weer, weer een succesvolle editie!

Klik op de pijltjes om meer foto’s te zien!

Het ontstaan van de Papendorpse Run

Het doel van de Run is om de mensen die in Papendorp werken op een vrijblijvende sportieve manier met elkaar in contact te laten komen.

Zes jaar geleden ontstond het idee bij Caesar om kennis te maken met diverse bedrijven op Papendorp. Het uitgangspunt was: welke bedrijven zijn er allemaal op Papendorp, wat doen deze bedrijven, welke catering gebruiken ze, maar ook thema’s als BHV, parkeren en veiligheid. Het leek ons een leuk idee om dit te koppelen aan een goed doel, dat vanuit een Papendorpse medewerker komt. Onze goede buur Mazars sloot zich direct aan bij de organisatie en deze groep van organisatoren is over de jaren heen uitgebreid. De organisatie bestaat nu uit medewerkers van onder andere Annatommie, Brasserie de Steiger, DeWeerelt van sport, Sportpark Galecop, Mazars en Caesar Groep. Het eerste jaar waren er slechts 15 lopers, daarna liep het al snel op naar rond de 75 lopers. Veel bedrijven die helpen bij de Papendorpse Run doneren ook iets extra’s. Zo worden alle prijzen gesponsord door deelnemende organisaties, zorgt Annatommie ieder jaar voor een fysiocheck, doneert De Steiger borrelhapjes en financiert Parkmanagement Papendorp een groot deel van de organisatie van de Run.

In 2019 renden we voor Freek

Afgelopen jaar was het vijfjarige jubileum van de Papendorpse Run. Dat jaar renden wij voor de stichting Energy4all. De toen zesjarige Freek kreeg in 2014 de diagnose “mitochondriële myopathie”. Freek is de zoon van een goede vriend van een medewerker van Annatommie. Hij heeft door zijn ziekte een ernstig energietekort waardoor hij veel minder kan doen dan andere kinderen van zijn leeftijd.

Met onze energie renden we samen €5.532 bij elkaar!

​​​​​​​Hiermee hielpen wij Freek alle andere kinderen die te maken krijgen met deze ernstige ziekte. Pascale Kooiman, organisatie vanuit Caesar Groep: “Zelf was hij aanwezig om zijn eigen spulletjes te verkopen om zo nog meer geld op te kunnen halen. Freek was door zijn ziekte erg moe, maar wilde maar wat graag tot het einde blijven. Hij had zo’n blij gezicht toen hij de cheque in ontvangst had genomen met het sponsorbedrag erop. Zijn moeder belde ons op om te vertellen dat Freek met de cheque aan zijn voeteneind ging slapen; zo trots was hij. Heel mooi om te zien wat deze Run voor hem heeft betekend. Daar doen we het voor!”

Heb jij een goed doel wat je aan het hart gaat, wat je zou willen aandragen voor de Papendorpse Run 2021? Neem dan contact op met de organisatie via papendorpserun@caesar.nl. We hopen je volgend jaar (weer) te zien!