Maak kennis met de nieuwe medewerkers van Garansys

De afgelopen maanden startten Thomas Aalbers (maart), Richard van de Kuilen (mei) en Siska Driegen (juni) bij Garansys. Applicatie ontwikkelaar Thomas vertelt over starten in coronatijd:

Van een fijn kantoor naar thuiswerken

“Het was een turbulente maand, omdat ik na de eerste twee weken thuis ging werken vanwege corona. Dat was wel jammer, want het was fijn werken op het kantoor van Garansys. Thuis was even wennen. Ik had bij Garansys gesolliciteerd omdat ik het idee had dat er veel intelligente mensen rondlopen, waar ik veel van zou kunnen leren. Na mijn eerste maand kan ik wel zeggen dat dat klopt.

 Wat ik fijn vind aan de werkwijze van Garansys is dat er veel flexibiliteit is wat betreft je urenindeling; je wordt afgerekend op resultaat. Dat past goed bij mij. Ook zijn alle verantwoordelijkheden goed vastgelegd en word ik goed begeleid. Ik was gewend om wat meer te ‘zwemmen’, maar ik vind dit prettiger.

Het voordeel van dat Garansys onderdeel is van de Caesar Groep, is dat er een groter vangnet is. Sommige dingen zijn centraal geregeld, zoals de catering en de eigen IT, waardoor je snel en adequaat wordt geholpen. Ook zitten we in een gezamenlijk pand wat heel licht en ruim is, met mooie vergaderruimtes. Dat stimuleert de creativiteit toch wel!

Nu we thuis werken, is er een dagelijks virtueel koffiemomentje. Het is mooi dat dat georganiseerd wordt, maar soms zit ik zo in de code dat ik gewoon even door wil…” Dat is een goed teken, Thomas! ;-)

Blogpost Garansys - Thomas en Richard

Langzaam weer naar kantoor

Toen .NET-ontwikkelaar Richard in dienst kwam, konden er alweer wat mensen naar kantoor: “Ook mijn eerste maand was best bijzonder vanwege corona. Ik was namelijk al een tijd daarvoor aangenomen en startte uiteindelijk in de week dat er weer een handjevol mensen naar kantoor kwamen. In mijn derde en vierde week ontmoette ik nog steeds nieuwe collega’s, ik geloof dat ik ze nu allemaal heb leren kennen.

Garansys is een leuk bedrijf, wat mij vooral bevalt is de afwisseling en de uitdaging. Ik heb al aan 3-4 verschillende projecten gewerkt, zowel korte als langlopende. Zo werk ik de komende weken 4 dagen per week op 1 project, zo heb ik veel variatie en ook uitdaging in mijn werk.

Daarnaast heb ik voor Garansys gekozen omdat ik dan in-house aan projecten kon werken en niet steeds naar andere klanten zou hoeven. Zo heb je een vast team waar je in werkt. Wat me bij is gebleven aan het sollicitatieproces is het gesprek met Solution Architect Jan. Dit was natuurlijk om mijn technische vaardigheden te beoordelen, maar het gesprek heeft mij ook heel erg geholpen. We hebben een uur lang gediscussieerd over de techniek, wat mij al enorm uitdaagde. Toen dacht ik: daar kan ik nog veel leren!”

Onze laatste aanwinst

Onze laatste aanwinst is Test engineer Siska, die sinds juni het team van Garansys versterkt.

“Ik heb het heel erg bij m’n zin bij Garansys. Ik heb al veel nieuwe dingen geleerd en de sfeer onderling is goed.

Laatst hadden we een online escape room met het team, dat was heel leuk om te doen! Niet alleen binnen Garansys trouwens, maar ook de andere mensen van Caesar Groep, je maakt snel een praatje met iemand van een andere unit. Ik merk dat Garansys heel erg open staat voor nieuwe ideeën en de frisse blik van nieuwe mensen. Vanaf dag 1 heb ik genoeg te doen en dat vind ik fijn. Ik krijg de ruimte om mijn eigen stempel op het werk te drukken. We werken met planborden en dat maakt het heel overzichtelijk. Ik gedij goed in een goede atmosfeer waar je om hulp kunt vragen als dat nodig is. De sfeer in het team past heel goed bij me en ik krijg goede feedback. Het voelde al heel snel vertrouwd.”

Welkom alledrie en veel succes bij Garansys!