Maak kennis met de nieuwe medewerkers van ViaNova

ViaNova is de stafafdeling van Caesar Groep. Daar vallen verschillende disciplines onder, zoals de financiële- en salarisadministratie, de backoffice, maar ook bijvoorbeeld facilitaire zaken (receptie, schoonmaak en catering) en recruitment. In februari startte recruitment marketeer Isabelle en in april startte business controller Wijnand – midden in de corona lockdown. Hoe bevalt het hen bij Caesar?

Nieuwe ViaNova medewerkers Wijnand & Isabelle

Starten in coronatijd

Wijnand vertelt: “Op mijn eerste (thuis)werkdag stonden Marit en Isabelle bij me op de stoep met een bos bloemen en om me mijn thuiswerkspullen te brengen, dat is best wel uniek. Natuurlijk is het vreemd om thuis te starten aan een nieuwe baan en je collega’s niet in het echt te kunnen zien. Nu spreek ik ze wel elke dag in videocalls en daar worden ook wel informele dingen besproken. Zo kun je elkaar toch een beetje leren kennen. Gelukkig was ik al wel eens op kantoor geweest voordat ik begon, dus ik heb wel gezien hoe dat er normaal gesproken uit ziet. Inmiddels ga ik weer een paar dagen per week naar kantoor.

De organisatie en vooral de mensen bevallen me erg goed. Er heerst een open cultuur, iedereen denkt en helpt mee. Uiteindelijk zijn collega’s toch het belangrijkste in een baan. Ik werk graag met mensen met energie en enthousiasme die er voor willen zorgen dat de cijfers beter worden. Dat is voor mij als business controller natuurlijk erg belangrijk. We moeten het samen doen!

Ik was eigenlijk al bijna rond met een andere partij toen Caesar Groep op m’n pad kwam. Ze hebben erg hun best gedaan om mij toch binnen te halen en dat is gelukkig ook gelukt. Ik heb voor Caesar Groep gekozen omdat er oprechte en inhoudelijke interesse is vanuit de directie voor de administratie, in plaats van dat het als een noodzakelijk kwaad wordt gezien. Ook is er veel flexibiliteit – zeker in deze tijden is dat erg fijn!”

Recruitment marketing

Isabelle startte in februari. “Mijn eerste maanden bij Caesar Groep waren superleuk. Ik was in mijn eerste maand gelukkig nog fulltime op kantoor, waardoor ik zoveel mogelijk mensen en de cultuur van Caesar goed heb leren kennen. Het is ontzettend gezellig en ik voelde me meteen gewenst. Ik heb alle vrijheid gekregen om mijn rol als recruitment marketeer zelfstandig in te vullen.

Ik twijfelde vooraf wel over deze functie, omdat ik niet thuis ben in de IT. Daarnaast was ik bang om andere vakidioten met eenzelfde passie te gaan missen, want binnen Caesar moest recruitment marketing echt nog een plekje krijgen. Er was een voorzichtige start gemaakt, maar aan mij de uitdaging om dit verder uit te bouwen. Ik val onder Caesar ViaNova, omdat ik een staffunctie heb, waardoor ik eigenlijk een beetje bij iedere unit hoor. Mijn collega recruiter Marit en ik zitten normaliter iedere dag bij een andere unit en merken daardoor wel dat iedere unit echt zijn eigen cultuur heeft.

Toch is er wel iets wat ons bindt, namelijk de passie die we allemaal hebben om echt de beste te worden in wat we doen en het persoonlijke, dat mensgerichte binnen onze organisatie vind ik heel belangrijk.

Deze uitdaging, ons fijne kantoor in Utrecht, het zelf indelen van mijn dagen en dat allemaal in combinatie met het vertrouwen dat Caesar heeft in de toegevoegde waarde van recruitment marketing was voor mij doorslaggevend. En die vakidioten? Die heb ik gevonden in mijn collega’s! Ondanks dat we misschien niet eenzelfde passie delen, hebben we wel allemaal wel die drive om de beste te worden in ons vakgebied. Dit maakt dat ik iedere werkdag vol energie kan afsluiten.”