Stage lopen bij Caesar Groep (lichting 2020)

Dit jaar liepen er maar liefst 10 studenten stage bij drie verschillende units van de Caesar Groep.  We spraken uit elk team een student: Christian (Progress team) en Achraf (Java team) van Caesar Experts, Calvin (.NET) van Cloud Republic, Nick (Customer Experience team) en Matthijs (Data Analytics team) van Creates. Allemaal zijn ze net afgestudeerd of hebben ze hun eindpresentatie gehad – en allemaal geslaagd. Goed gedaan heren!

Stage lopen bij Caesar Groep

Hoe beviel jullie stage?

Matthijs: “Caesar is een heel bijzonder bedrijf, er zijn weinig kapsones. Mensen vragen hoe het met je gaat, niet alleen zakelijk. En ze zijn recht voor z’n raap, dat kan ik enorm waarderen. Als stagiair word je niet beschouwd als de zoveelste die er maar tijdelijk is. Je wordt serieus genomen en als een gelijke behandeld. Zo was ik voordat ik startte al uitgenodigd voor een Creates avond. Daardoor leerde ik iedereen al een beetje kennen. Als stagiair ben je ook gewoon uitgenodigd voor de uitjes en uiteraard ook de vrijdagmiddagborrels, van die ‘downtime’ heb ik ook echt genoten!

Christian: “Ik vond het daadwerkelijk een goede mix tussen heel serieus zijn en af en toe een stapje terug doen en lol hebben met elkaar. Als ik even vast zat qua coderen werd er gezegd: loop even een rondje, dan kom je weer fris terug. Het gaat om het grotere doel, namelijk je scriptie halen. Heel veel bedrijven hebben niet die mentaliteit, zeker niet voor stagiairs. Het is echt fijn om af en toe te horen dat het prima is om niet constant aan je scriptie te zitten.”

Nick heeft zelfs twee stages en een lab opdracht gedaan bij Caesar Groep. “Ik kon er geen genoeg van krijgen! Iedereen is open en vriendelijk, ik heb het erg naar m’n zin gehad. Super leuk dat je als stagiair mee wordt genomen op dingen zoals bijvoorbeeld het feest ter ere van Caesar’s 25 jarig bestaan en de Creates avonden. Je wordt overal bij betrokken en juist dan krijg je echt gevoel van hoe het bij Caesar aan toe gaat.” Achraf vult aan: “Vlak na de start van onze stage was er al een bowling avond, dat was heel gezellig en zo leerde ik iedereen snel kennen”.

Studenten - lichting 2020

Hulp en begeleiding

Matthijs: “Ze hebben echt aandacht voor jouw opdracht en jouw ontwikkeling. Ik wil Ian, Jessy en Julien echt enorm bedanken, zij hebben mij heel erg geholpen met alle feedback en hulp.

Calvin: “De begeleiding was in één woord top! Als je een probleem hebt, dan helpen ze je. Ik heb van Caesar zelfs een nieuwe laptop gekregen (in bruikleen) omdat mijn eigen laptop stuk was gegaan. Daardoor kon ik mijn werk voortzetten en liep ik geen vertraging op. Dat is pas echt meedenken.”

Christian deed een opdracht in de backend van Progress: “Dankzij Caesar kreeg ik een afspraak bij Progress zelf. Ik kon langsgaan bij de Nederlandse tak om te praten over hun product. Dat vond ik toch wel heel vet om gedaan te hebben als stagiair.”

Achraf: “Mijn complimenten voor Caesar, het was een hele leuke tijd. Caesar geeft stagiairs echt een kans om zich te ontwikkelen en te bewijzen. Er wordt zelfstandigheid van je verwacht, maar je kunt altijd terecht bij je begeleider.”

En toen kwam corona…

…en moest iedereen thuiswerken. Nick: “Dat was wel even wennen. Als je vastloopt dan kun je niet even naar iemand toe lopen of de andere stagiairs even aanschieten. Je moet vanuit huis je vragen anders formuleren. Mijn begeleiders waren gelukkig nog steeds beschikbaar om me te helpen en je leert er ook wel weer van.”

Matthijs: “Op kantoor krijg je zoveel meer mee. Je mist de momenten dat je iets opvangt en snel even iets kan vragen. Vanuit huis moet je dat allemaal uitvragen en inplannen. Ik had elke week wel twee keer een momentje met mijn begeleiders om te bespreken hoe het ging.”

Achraf: “Ik woon nog thuis en daardoor kon ik me thuis lastig concentreren. Al vrij snel ben ik weer naar kantoor gegaan, omdat ik daar beter kon werken. Ik werd er niet afgeleid en kon meer meters maken”.

Naast de standaard scriptiebegeleiding organiseerde Caesar ook een LinkedIn workshop ter verbetering van je profiel en een workshop presenteren op Teams. Een deel van de eindpresentaties ging namelijk via een videocall vanwege corona. Christian: “Als je videobelt is het nog belangrijker dat je rustig praat en bijvoorbeeld in goed licht zit. Het was heel nuttig, je zit al met de stress van een videopresentatie. Dan is het heel fijn om met een groepje stagiairs en met Marit – de campus recruiter – even uit te vinden hoe je dat het beste kunt doen.”

Hoe kijken jullie terug op je stages?

Christian: “Het was een leuke, uitdagende opdracht. Naast de technische kant heb ik ook op sociaal gebied veel geleerd. Zo is de cultuur bij het bedrijf van de klant weer heel anders. Het was een leuke rollercoaster. Ik raad iedereen aan om bij Caesar stage te lopen!”

Calvin: “Ik ook, het is een unieke ervaring en ik heb het idee dat dit één van de leukste en persoonlijkste stagebedrijven is die er zijn. Ik kreeg zelfs een kaartje met “leuk dat je voor ons gekozen hebt” en ook toen ik jarig was kreeg ik post. Er wordt echt aan je gedacht.” Matthijs: “Ik heb zelfs al iemand aangeraden om stage te lopen bij Caesar.” Nick: “Ik ook! Het is ook prettig dat we met een groepje waren van studenten die hetzelfde doormaakten als jij.” Achraf vult aan: “Ik heb het in mijn reflectie van mijn scriptie gezet; Caesar is echt een goed bedrijf om stage te lopen of af te studeren. Ook ik raad het dus aan.”

Afsluiting

De stageperiode werd afgesloten met een barbecue onder het pand van Caesar. Heren, gefeliciteerd met het behalen van jullie stages/afstuderen en bedankt voor jullie bijdrage!

Afscheidsbarbecue studenten