Maarten en Michiel – vrienden én collega’s

Maarten en Michiel kenden elkaar al even. Samen werkten ze bij een ander IT-bedrijf en mochten ze na een tijdje op hetzelfde project werken. “We konden elkaar goed vinden en wisten precies wat we aan elkaar hadden. Voor mij is werk en privé iets wat ik graag gescheiden hou, toch is er met Maarten ook naast het werk een goede vriendschap ontstaan”, zegt Michiel.

Een bezoek aan Caesar Inspires zorgt ervoor dat Maarten solliciteert bij Creates en wordt aangenomen. Op dat moment wist Michiel nog niet precies wat hij wilde en liet daarom deze kans aan zich voorbij gaan. Michiel: “Ik begon bij Avenade en na een jaar merkte ik dat dit toch niet was wat ik zocht. Ik hield contact met Maarten en zoals altijd bleven we grappen sturen naar elkaar”.

“Maarten en ik zijn niet dezelfde soort developer. Ik struggelde een tijd met mijn eigen functie. Waar krijg ik nou de meeste energie van? Dat moest ik eerst uitzoeken”. – Michiel

Michiel en Maarten

Een goed woordje

“Dat Michiel in eerste instantie niet bij Creates kwam, beïnvloedde mijn keuze niet. Ik vond het natuurlijk jammer, maar voor mij was dit de ideale functie. Na een jaar heb ik hem toch weer eens gevraagd of hij het nog een kans wilde geven. En toen was het raak!”, zegt Maarten. “Ja, Maarten heeft mij volop gespamd om toch maar eens kennis te maken. Ik was natuurlijk al een beetje bekend met Caesar en Creates (door Inspires), maar ik houd er niet zo van om te ‘jagen’ op een baan. Het moet voor mij heel natuurlijk en gemoedelijk verlopen”, vindt Michiel. Hij geeft aan dat hij dat dan ook het fijne vindt aan referrals. “Je hoeft geen cv en motivatie op te sturen en af te wachten. Er is al een goed woordje voor je gedaan. Het enige wat dan nog rest is een wederzijdse connectie en uitzoeken wat we élkaar kunnen bieden. Dat verliep heel soepel”.

Creates groeide en ook Michiel ontwikkelde zich in dat jaar. Wat Michiel in de toekomst wil komt nu veel meer overeen met wat Creates voor ogen heeft en het klikte ook direct met andere collega’s. “Ik weet nu beter wat ik wil en daardoor kan ik ook het meeste eruit halen voor Creates én mezelf. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk waarde toe te voegen aan een bedrijf”.

Referralcheque uitreiking Maarten

Sparren over eigen projecten

Voordat Michiel begon werden zij beide ingelicht dat ze niet samen op projecten komen te werken. “Daar was ik mij wel bewust van en dat vind ik ook helemaal geen probleem. Het is juist fijn dat we nu kunnen sparren over onze eigen projecten. Die connectie is er gelukkig nog steeds. Het is makkelijker als je binnenkomt bij een organisatie en iemand hebt om op terug te vallen. Tegelijkertijd kan dit natuurlijk ook een valkuil zijn, omdat je alleen naar diegene kan toetrekken. Gelukkig vond ik al snel een klik met andere Creators”, zegt Michiel. Maarten: “Voor mij blijf het hetzelfde, Michiel is in eerste instantie gewoon een collega op werk en daarbuiten zijn we vrienden. Ik durf hem daarom ook gewoon aan te spreken als er iets niet goed gaat of als er wat beter kan”.

De referralbonus hebben Maarten en Michiel met elkaar gedeeld. “Ik ga lekker een weekendje weg met mijn vriendin. De helft van de bonus heb ik gegeven aan Michiel. Dat gun je elkaar gewoon door de vriendschappelijke klik”, zegt Maarten.