Na 28 jaar gaat Dick met pensioen

In 1993 begonnen vijftien werknemers een doorstart nadat het bedrijf, waar zij werkten, failliet was gegaan. Dick Hof was één van hen. Maar liefst 28 jaar is hij onderdeel van het bedrijf dat we vandaag kennen als Caesar Groep. Dick begon destijds bij Propago als Senior Systeem Ontwerper – hier werkten zij met de programmeertaal Progress. Dick groeide in bijna drie decennia door van senior systeem ontwerper naar business unit manager.

“What’s in a name, ik voel me altijd een meewerkend voorman” (Dick Hof)

Drie decennia Caesar

In de jaren ’90 groeide niet alleen de zusterbedrijven van Propago enorm, ook het aantal klanten en medewerkers had een groeispurt. “Er was destijds al niet alleen veel focus voor de behoeften van de klant, maar ook zeker voor die van de medewerker. Iets dat we nog steeds terugzien bij het huidige Caesar.” aldus Dick. “Het bedrijf had een stevig fundament vanwege de omgekeerde piramide constructie, wat zoveel inhoudt als dat de directe medewerker de belangrijkste factor is binnen het bedrijf, maar ook een scherpe procesindeling en focus op de resultaatgebieden.

De jaren 2000 waren ook het begin van het Caesar tijdperk. Het was een periode van herbezinning en de basis voor Caesar als groepsnaam. In 2004 ging Dick aan de slag als unit manager van Caesar Match-IT. Samen met Sabine Knopper ging hij op zoek naar meer mankracht om het team te laten groeien. Ook was hij in deze periode actief betrokken bij de oprichting van Garansys, op basis van Eli Goldratt zijn Theory of Constraints.

RVC met Dick Hof

Caesar Overheid & Caesar SharedFlex

Na de recessie van 2002 ontdekte Caesar de overheid als markt. In 2010 start Dick samen met Twan Habraken Caesar Tenders, en al snel wisten zij (samen met twee andere IT-bedrijven) Defensie voor zich te winnen. Uiteindelijk is de naam Caesar Overheid ontstaan. Dat is nu een succesvol onderdeel van de Caesar Groep, met ruim 20 klanten in de sector Veiligheid en Justitie. Sinds jaar en dag staat Dick aan het roer van Caesar Overheid en Caesar SharedFlex. Niet voor niets vertelt Luc Spaas, COO van Caesar Groep, dat Dick het DNA ís en heeft opgebouwd binnen Caesar.

Overheidsetentje

Collega’s over Dick

Lilian

Door je eerlijkheid wek je vertrouwen. What you see is what you get en dat is een groot goed als manager.

Aad

Ik vind dan ook dat je trots mag zijn op wat je hebt bereikt. En Dick, je bent een van de weinigen waarop je echt kunt bouwen. Jij hebt afspraak is afspraak hoog in het vaandel staan.

Sabine Knopper

Nu is voor jou de tijd aangebroken om alle reizen te gaan maken die op je bucketlist staan en natuurlijk om je te ontfermen over je eerste kleinkind… Hoe mooi is dat!

Twan Habraken

Je bent een zeer gedreven iemand met een tomeloze inzet voor je unit, maar ook voor Caesar. Ik zou je het best kunnen omschrijven als een echt werkpaard, iemand die staat voor wat hij zegt en die van zichzelf maximale inzet verwacht.

Hoogte & dieptepunten

Dick is het meest trots op zijn intensieve samenwerkingen door de jaren heen. Samen met collega’s richtte hij bedrijven binnen de Caesar Groep op en gaf ze een boost. Als meewerkend voorman streeft hij altijd naar het beste resultaat. Hij kreeg veel vertrouwen van de directie en gaf dat op zijn beurt ook weer door aan zijn eigen team. Caesar kijkt altijd naar wat je wél kunt, in plaats van naar wat je niet zou kunnen. Doordat er veel ruimte is voor ondernemerschap binnen Caesar, lukt het hem om dit ook mee te geven aan zijn team. Een aantal oud-Caesarianen zijn voor zichzelf begonnen. Dick: “Dit kan ik alleen maar aanmoedigen, ze ontplooien zichzelf en hun eigen ideeën”.

De jaren ‘90 waren een hoogtepunt voor Dick. “Ik was altijd bezig met het ‘wat’. In deze periode ging ik ook aan de slag met het ‘waarom’. De lange termijn visie werd ineens een stuk belangrijker”. De recessies van 2001 en 2008 waren echter dieptepunten voor hem. “Er waren ambities waarbij er een kink in de kabel kwam. We moesten ‘nee’ zeggen tegen collega’s, minder leuke opdrachten aannemen en afscheid nemen van medewerkers. We probeerden mensen om te scholen en aan een andere baan te helpen, zowel binnen als buiten Caesar, maar leuk was het niet”, geeft Dick aan.

Het stokje overdragen

Nu gaat Dick met pensioen en neemt Sjoerd Groenenstein het stokje over. Sjoerd: “Ik vind Caesar Overheid een fantastische club. De basis is heel goed gelegd door Dick, dus ik stap op een rijdende trein. Ik deel Dicks visie voor Caesar Overheid, maar gelukkig krijg ik wel de ruimte om er mijn eigen draai aan te geven en ons zo nog succesvoller te maken. Het team is tijdens corona flink gegroeid en heeft elkaar natuurlijk weinig gezien. Goed afgestemd zijn op elkaar is ontzettend belangrijk, dat weet ik vanuit mijn achtergrond; infanterie bij de Defensie. We hebben sinds mijn komst bij Caesar Overheid al een aantal teambuildingsactiviteiten ondernomen. Iedereen wil er echt helemaal voor gaan, dat vind ik te gek en daardoor zit ik helemaal op mijn plek hier. Dick en ik hebben drie maanden samengewerkt, waarin hij twintig jaar kennis heeft proberen over te dragen en mij de weg heeft gewezen in de organisatie. Dat is natuurlijk niet niks, maar ik neem het stokje graag van hem over.”

Sjoerd Groenenstein

Dick, ik heb je leren kennen als een betrokken, intelligent maar vooral ook een zeer aardig persoon waar ik nog veel van kan leren! Ik wens je heel veel plezier in je ‘nieuwe’ leven en je bent altijd welkom voor een kop koffie (of beter nog een borrel) zowel bij mij op de woonboot als op kantoor.

Het leven als pensionado

Hoewel Dick genoeg activiteiten op zijn to-dolijstje als pensionado heeft staan, denk aan wandelen, fietsen, reizen of een combinatie van die drie, gaat hij het warme familiegevoel bij Caesar wel missen. Maar, Dick neemt nog niet helemaal afscheid van het werkende leven. Dick: “Ik zou graag aan de slag gaan in een Raad van Toezicht of een adviserende rol vervullen voor een paar dagen per maand. Op die manier blijf ik toch een beetje betrokken bij het bedrijfsleven. Daarnaast word ik in februari voor het eerst opa, dus ik heb binnenkort genoeg te doen!”

We nemen in stijl afscheid van Dick; in zijn laatste week is hij met een limousine naar een restaurant gebracht, is hij luxe uit eten geweest met zijn directe team en donderdag 30 september proosten we met tientallen (oud-)collega’s, klanten én familie tijdens zijn afscheidsfeestje op kantoor op zijn bijzondere carrière bij Caesar. Daar werd het ‘DICK’ magazine als cadeau aangeboden, waarin in vele (oud-)collega’s mooie herinneringen ophalen aan zijn tijd bij Caesar Groep.

Dick, bedankt voor je tomeloze inzet voor Caesar, geniet van je welverdiende pensioen en het ga je goed!

Dick een fijn pensioen wensen?

Plaats een reactie onder dit blog!

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] het 15-jarige bestaan van Modem werd het bedrijf samengevoegd met DataShare (waar Dick Hof werkte) en Baldwin naar Omnisys. “Na 2,5 jaar ging Omnisys failliet. Een grote schok voor […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.