Caesar Academy weer van start

Wat is Caesar Academy?

Afgelopen september is de vernieuwde Caesar Academy van start gegaan. In totaal hebben 68 Caesarianen zich ingeschreven voor 133 workshops waarmee ze hun gedragscompetenties verder ontwikkelen.  

Caesar Academy bestaat uit workshops en programma’s voor individuele medewerkers en teams. Het doel van Caesar Academy is om onze medewerkers de gelegenheid te geven zichzelf te verbeteren op zowel professioneel als persoonlijk vlak. 

In het Caesar Academy curriculum staat gedrag centraal. Door je bewust te worden van je eigen gedrag in bepaalde situaties en dit waar mogelijk te verbeteren of er mee om te leren gaan, is het mogelijk grote stappen te maken in je ontwikkeling. Dit draagt weer bij aan je eigen effectiviteit, professionaliteit en uiteindelijk werkgeluk. Binnen Caesar Groep streven we ernaar dat je echt gaat leven vanuit je hart, waarin werk natuurlijk een mooi onderdeel is.  

In maart starten weer nieuwe Caesar Academy workshops waarvoor je je nu kunt inschrijven.

Trainers/coaches

De programma’s en workshops worden gegeven door Heleen van Ommeren en Regine Overbeeke, allebei ervaren trainers/coaches, die al jaren betrokken zijn bij Caesar Groep. 

Regine Overbeeke – de Weert is trainer/coach en begeleidt sinds 2000 professionals en organisaties om te excelleren in hun werk. “In 2011 heb ik het eerste talentenprogramma van Caesar gedraaid, waarin we gingen fietsen in Nederland. Dat was echt een droomklus om te doen. Ook in 2017 – 2019 heb ik talentenprogramma’s gedaan met onder andere een prachtige reis naar Bosnië en naar Zweden.”

Caesar talentenprogramma reis Bosnië

“Daarna ontstond de vraag: hoe kunnen we meer mensen deze kennis en ervaring bieden? Niet iedereen heeft tijd voor zo’n intensief programma van 9 maanden. Met het aanbod van deze workshops hebben we een toegankelijkere variant. Bovendien kiezen de deelnemers zelf welke onderwerpen ze interessant vinden. Het is leuk dat in de groepen deelnemers uit allerlei verschillende units zitten, van verschillende leeftijden en achtergronden, zo leert iedereen ook weer van elkaar. 

Regine vervolgt: “Caesar is vooruitstrevend wat betreft continue ontwikkeling, ze willen echt graag dat iedereen een beter mens en een betere professional wordt. Ik geloof ook heilig in ontwikkeling, want hoe meer je je ontwikkelt, hoe makkelijker je je manoeuvreert door het leven. Mijn persoonlijke missie statement is “empower everyone you touch, want ontwikkeling leidt tot empowerment. Wil je weten wat jouw persoonlijk missie statement is? Daar kun je achter komen in mijn workshop!”  

Caesar Academy - Regine en Heleen

Heleen van Ommeren (Refleks training en coaching) is trainer/coach en lichaamsgericht psychotherapeut. Sinds 1997 begeleidt ze mensen die alles uit het leven willen halen op persoonlijk en professioneel gebied door middel van leiderschap-, talent- en teamontwikkelingstrajecten. Binnen Caesar verzorgde ze van 2003 tot en met 2010 het traject ‘Effectieve Persoonlijke Ontwikkeling’ en sinds 2018 ook het vervolg: het PPO jaartraject (Professionele en Persoonlijke Ontwikkeling) en het Awareness-voorprogramma.

“Ook dit zijn intensieve programma’s. Voor Caesar Academy heb ik hiernaast nu ook korte en laagdrempelige workshops ontwikkeld. Deze workshops kun je zien als een kennismaking met een thematiek, zoals bijvoorbeeld leren leiden en beïnvloeden, omgaan met weerstand, effectief communiceren, personal branding en coachend leiderschap. In de workshops kun je met deze thema’s kennismaken. Als je hier verder mee wilt, schrijf je dan in voor het PPO jaartraject of het Awareness-voorprogramma. Hiernaast zijn de workshops ook een kennismaking met mij en mijn aanpak.

Ik vind het geweldig dat Caesar zoveel investeert in haar medewerkers en dat de Caesarianen zo open staan om nieuwe dingen uit te proberen en zichzelf samen met collega’s te ontwikkelen. Het is altijd weer een avontuur wat we met elkaar aangaan.”

Ervaringen van deelnemers

Een greep uit de ervaringen van de eerste ronde workshops:  

Heleen is heel fijn in de omgang. Ze luistert, stelt kritische vragen en vraagt door. Dat gaf mij niet de mogelijkheid om me te ‘verstoppen’ wat ik als zeer prettig heb ervaren. ” 

Openminded, mooie ijsbrekers en goed de diepte in. Ik voelde me gehoord en sterker na afloop. 

Regine weet veel en weet de deelnemers persoonlijk aan te spreken op hun eigen manier. 

“Goede coach, leuke dynamiek met humor. 

Studieschnabbels

Iedere Caesariaan heeft jaarlijks €1000 studiebudget en 4 studiedagen om vrij te bestedenwaar de workshops uit betaald kunnen worden. Voor de langere trajecten wordt een opleidingsovereenkomst afgesloten, maar er zijn ook gratis workshops. Voor ieder wat wils dus! 

Daarnaast zijn er nog diverse andere mogelijkheden voor opleidingen en bezoek van event die aansluiten bij je professionele ontwikkeling. Zo zorgen we er voor dat onze Caesarianen continu kunnen werken aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Voorjaarseditie

Alle Caesarianen hebben de nieuwe studiegids ontvangen met informatie over de workshops en uitgebreidere trajecten. In maart start de voorjaarseditie van de Caesar Academy, zij kunnen zich nu inschrijven. Nieuw hierbij zijn de vaktechnische workshops, waarin ook een aantal (oud)-collega’s hun vakmanschap delen. Geef je ontwikkeling een boost met Caesar Academy!

Caesar Academy - certificaat