Luc Spaas benoemd tot CEO van Caesar Groep

Utrecht, 3 november 2023 – Caesar Groep deelt met trots dat Luc Spaas is benoemd als nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Spaas neemt het roer over van Hans van der Kooij, de oprichter van het bedrijf. Hoewel Van der Kooij de dagelijkse leiding uit handen geeft, zal hij, mede dankzij de betrokkenheid van zijn dochter Charlène, altijd verbonden blijven met de organisatie als oprichter en aandeelhouder. 

Met jarenlange ervaring in de IT- en technologiebranche brengt Luc een schat aan kennis en expertise mee naar zijn nieuwe rol als CEO van de Caesar Groep. Hij heeft verschillende prominente posities binnen het bedrijf bekleed en is een waardevol lid van het managementteam. Zijn voorgaande rollen hebben hem een onberispelijke staat van dienst opgeleverd, gekenmerkt door het leiden van gedreven teams en het stimuleren van groei en innovatie.

De mensgerichte benadering van Luc, gecombineerd met zijn diepgaande kennis van IT-vakmanschap en zijn talent voor het ontwikkelen van klantgerichte oplossingen, maken hem de ideale kandidaat om Caesar Groep naar nieuwe hoogten te leiden.

Luc Spaas

Over zijn nieuwe rol zegt Luc:

“Het is een eer en een privilege om het vertrouwen te krijgen van de organisatie, de Raad van Commissarissen, aandeelhouders en de familie om de rol van CEO op me te mogen nemen bij Caesar Groep. Mijn streven is om voort te bouwen op het fundament dat Hans heeft gelegd en onze positie als een toonaangevende speler in de IT-branche verder te versterken.”

Hans van der Kooij heeft door de jaren heen een onmiskenbare stempel gedrukt op Caesar Groep. Met zijn visie en leiderschap heeft hij het bedrijf gevormd tot een betrouwbare partner in de IT-branche, altijd met een heldere focus op de duidelijke familiecultuur en de ambitie om te blijven ontwikkelen 

Charlène van der Kooij toegetreden tot Raad van Commissarissen

Tevens heeft Caesar Groep Charlène van der Kooij benoemd als nieuw lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Als dochter van oprichter Hans van der Kooij, neemt Charlène een cruciale rol op zich in het waarborgen van de governance, het toezicht en de culturele groei van de organisatie. 

Hans en Charlène van der Kooij

Charlène heeft een indrukwekkende achtergrond opgebouwd gedurende haar academische reis tijdens haar studies in Barcelona, aan de Kenan-Flager Business School aan de University of North Carolina in de Verenigde Staten en Rotterdam, waar ze zich specialiseerde in bedrijfsstrategie, vernieuwing en leiderschap. Haar toetreding tot de RvC zet niet alleen de traditie voort die haar vader in 1993 begon, maar brengt ook een fris perspectief dankzij haar leeftijd van 22 jaar, waardoor zij een nieuwe generatie verantwoord. Haar diepe familiare band met Caesar Groep biedt een ongeëvenaard begrip van de bedrijfscultuur en geschiedenis.  

Luc Spaas, CEO van Caesar Groep, spreekt lovend over haar benoeming:

Het verwelkomen van Charlène in de RvC is een waardevolle stap vooruit in onze organisatie. Haar unieke combinatie van professionele expertise en haar familiare band met ons bedrijf maken haar een waardevolle aanwinst. We kijken ernaar uit om samen te werken aan het succes van Caesar.”

Charlène voegt toe:

Ik ben vereerd om een bijdrage te mogen leveren aan de toekomst van Caesar Groep en het gedachtegoed van mijn vader voort te zetten. Mijn doel is het versterken van onze culturele identiteit en bij te dragen aan de groei en toekomstvisie van het bedrijf.” 

De RvC verwelkomt Charlène van harte en ziet uit naar een vruchtbare samenwerking. Overige leden van de RvC zijn Prof. dr. H.R. Commandeur (voorzitter), mevrouw Ing. Drs. J.W. Hollestelle en de heer Ing. K. Verpalen. 

Luc en Charlène