Innovatieavond bij Caesar

Caesar Groep organiseert sinds vijf jaar weer een innovatieavond. Deze waren in het leven geroepen om bezoekers te inspireren en motiveren om innovatieve ideeën te bedenken. Het thema van deze editie is Artificial Intelligence, een trending topic wat niet meer weg te denken is uit ons technische vakgebied.

Karlo Timmerman trapt de innovatieavond af met een inspiratiesessie. Karlo is voormalig professioneel langebaan-schaatser en stopte op zijn hoogtepunt op 23-jarige leeftijd. Hij rondde zijn studie af als Registeraccountant aan Nyenrode Business Universiteit. Met een achtergrond in data-gedreven audits, verdiepte hij zich in artificial intelligence.

Hoewel hij geen developer is, kan hij wel een beetje coderen en snapt hij hoe AI-modellen werken. Karlo’s doel is om een platform te ontwikkelen waarbij oplossingen ontwikkeld worden, met behulp van AI, om een bijdrage te leveren aan innovaties, aanpassingen en transformaties voor bedrijven om meer duurzaam te ondernemen.

In de sessie laat hij zien hoe hij met prompt engineering omgaat. Hij heeft namelijk een tool ontwikkeld, waarmee je door middel van een prompt een website binnen een paar minuten kunt lanceren. Met deze tool kunnen de bezoekers van de innovatieavond experimenteren tijdens een mini hackathon.

Karlo stelt: “AI zorgt ervoor dat je meer tijd krijgt voor de leuke dingen van je werk. Je kunt je documentatie gewoon door bijvoorbeeld ChatGPT laten schrijven.”

Na een korte pauze is CTO-voorzitter Dibran Mulder aan het woord. Dibran en zijn collega Remco hebben onlangs gewerkt aan een chatbot voor Caesar, die vragen kan beantwoorden uit ons handboek personeel. Daar schreef hij onlangs een blog over, wat binnenkort op Caesar.nl verschijnt.

Kortom, een inspirerende avond. Een event wat zeker weer vaker op de agenda komt. Zien we jou bij de volgende editie op 6 februari 2024? Meld je snel aan!