Caesar Experts past Microsoft Hololens toe bij karten

Malique over de Hololens en Karten

We blikken terug op een mooi 2016. Afgelopen november waren we aanwezig bij Coronel Kartracing om karten naar een heel nieuw level te tillen. In samenspraak met Tim Coronel hebben we een Hololens Kart Hackathon gehouden. Ruim vijftig man hebben een hele dag gewerkt aan de ontwikkeling van een Hololensapplicatie, die een coureur realtime de beschikking geeft tot data die hij of zij normaal gesproken alleen voor of na een kartheat ziet. Voor het eerst ter wereld is er tijdens het karten, gereden met een Hololens.

Ware Augmented Reality beleving

Tim Coronel opende de hackathon. Hij legde uit dat zijn kartbaan ernaar streeft om de beste en modernste van Europa te zijn. Daardoor ziet hij graag dat de customer experience zo goed mogelijk gevolgd wordt. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een contest aan te gaan met je vrienden en automatisch een uitnodiging voor een revanche te ontvangen? Is het mogelijk om data real-time tot je beschikking te hebben tijdens het karten?
Vanuit dit oogpunt is Caesar begonnen met het verzamelen van ideeën op de baan. Medewerkers en oud-medewerkers van Caesar hebben samen met studenten een start gemaakt met de ontwikkeling van een Hololensapplicatie die een ware Virtual en Augmented Reality beleving biedt.

Voor onze collega’s een nieuw project, voor studenten een mooie gelegenheid en laagdrempelige manier om kennis te maken met ons als bedrijf en meer te leren over toepassingen van de Hololens. Studenten van onder andere van de HU, de HvA en hogeschool Windesheim waren hierbij aanwezig en verruilden de schoolbanken deze dag voor de kartbaan.

Al snel vormde zich teams die aan de slag gingen met onder andere mapping, de webapplicatie, Unity en het idee om Mario Kart elementen aan de app toe te voegen. De creativiteit en het enthousiasme van de deelnemers werd gevoed door zowel technische kennis en ontspanning op de kartbaan.

mitchell-bomas-coronel

Het idee voor deze Kart Hackathon is ontstaan tijdens het jaarlijks door Caesar Experts georganiseerde klanten kart event. In oktober ontstond het idee karten een nieuwe dimensie te geven. Als Microsoftpartner hebben we twee Hololenzen in huis. Afgelopen weken is er samen met De Haardt, leverancier van een remote kart and track control system, gekeken hoe ze door middel van een API de data van de karts konden vergaren en welke elementen zoals snelheid, positie op de baan, af te leggen meters en gaming elementen waardevol zijn tijdens het karten.

Mogelijkheden Hololens

Inmiddels is er een API, een database en een interface ontwikkeld voor de applicatie. Aan het einde van de dag was het mogelijk om als karter real-time de snelheid te kunnen zien. Andere elementen zoals positie op de baan, nog af te leggen meters en de ideale lijn maken deze beleving helemaal af.

Er is heel veel mogelijk, maar het is ook duidelijk dat de grenzen van de Hololens hiermee worden opgezocht. Voor alle partijen was het een interessante dag; er is veel gespard en er zijn nieuwe ideeën ontstaan om dit in de toekomst verder te ontwikkelen. Dit project is ontstaan vanuit een innovatietraject, waar er nog vele van zullen volgen.

Weten wat de Hololens voor jou kan betekenen of wil je samen met ons innoveren? Neem dan contact met ons op.